
دریافت صفحه با کد QR
با حضور شهبازی، مستند «مهین» در برنامه هفت نقد و بررسی شد
7 تير 1399 ساعت 15:35
مستند «مهین» ساخته محمدحسین حیدری که در بخش مسابقه ملی دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی سینماحقیقت روی پرده رفته بود، در برنامه هفت با حضور رامتین شهبازی مدرس و منتقد سینما، مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی سینماتجربی، این فیلم به بررسی شخصیت پیچیدهی «مهین قدیری» اولین قاتل سریالی زن ایران میپردازد.
شب جمعه و در برنامه سینمایی هفت، رامتین شهبازی در سخنانی اظهار کرد: پیش از وارد شدن به بحث میخواهم بگویم تکنولوژی در هر حوزهای دارد پیشرفت میکند و حرکت آن رو به جلو است. در سینما هم تکنسینهای خوبی داریم ولی در حوزه فیلم داستانی پیشرفتی نمیبینیم.
وی افزود: من سالهاست نقد فیلم داستانی را کنار گذاشتهام. ما در حوزه فیلم کوتاه و مستند پیشرفت داریم. دیدن مستند «مهین» برای من لذتبخش بود. بهخاطر این که اندیشه و روایت سینمایی در آن وجود داشت. روایات همیشه فقط در ادبیات نیست. روایت در حوزه سینما شکل گستردهتری پیدا میکند و از حوزه کلام خارج میشود و باید با میزانسن روایت شود. همه اینها به ادراک تماشاگر کمک میکند.
شهبازی در ادامه توضیحات خود گفت: این مستند از حوزه روایی، از عنصر روایت خوب استفاده کرده و در یک سوم ابتدایی فیلم مخاطب همراه میشود. فیلم از جایی شروع میکند که بتواند مخاطب گستردهتری را جذب کند.
این منتقد سینما تصریح کرد: مستند بازسازی، مستندی است که رویدادی را واو به واو روایت کند، بدون هیج اتفاقی؛ اما این مستند ابعاد دراماتیک دارد. در ابتدای فیلم یک داستانی میسازد که ارتباط با واقعیت دارد ولی عین واقعیت نیست و همین نکته داستان را جذاب میکند.
وی ادامه داد: دخل و تصرف در مستند جذاب است و تماشاگر را آگاه میکند که قرار است تفسیر من را ببینی. در واقعیترین شکل سینما هم این حس رمانتیک وجود دارد.
مدیر گروه سینمای دانشگاه سوره در پایان صحبتهای خود گفت: وضعیت پژوهش در سینمای مستند هنوز تعریف نشده است. این که آیا وقتی من دست به تحقیق میزنم، این برای یک مقاله چه تفاوتی دارد تا یک فیلم مستند. ما خیلی نیاز داریم برای بخش پژوهش کار کنیم. جدا از مساله بودجه، مستند زمان نیاز دارد.
محمدحسین حیدری کارگردان مستند «مهین» نیز در سخنانی اظهار کرد: میخواهم یک سهگانهای در مورد قتلهای زنجیرهای بسازم که مهین اولین آنها بود و در سینمای هنر و تجربه اکران شد. ما در خود روایت فیلم هم نمیخواستیم تماماً همان وقایع را بازسازی کنیم، ولی یک هدفی برای ما بود که آن هم تاثیرگذاری بود. تصمیم گرفتیم سیر روایتی را در پیش بگیریم. خیلیها معتقد بودند که این را بهصورت سینمای داستانی بسازیم، ولی من دوست داشتم آن را مستند بسازم. گویا این مستند دستمایهی یک فیلم سینمایی شده است. بحث فقط قتل سریالی نیست. سختیهای این مدت، زمانی که درگیر این موضوع بودیم، هنوز برای کار دوم ما هم وجود دارد.
اجرای برنامه هفت برعهدهی محمدحسین لطیفی بود. این برنامه، هر سه هفته یکبار، به نقد و بررسی فیلمهای مستند میپردازد.
کد مطلب: 15077
سینما تجربی
http://www.cinematajrobi.ir